Om oss Företag

Företag

AS Respo Haagised grundades år 1990. Idag är vi den ledande tillverkaren av släpvagnar och trailers för personbilar i Estland, med en marknadsandel på 39 %.

Vi är övertygade om att de tusentals kunder som väljer ett släp av Respo tryggar vår utveckling och framgång även i framtiden. Därför är vi helt hängivna till våra kunder.

Missionen av AS Respo Haagised utgörs av tillverkning, försäljning och reparation av ett brett urval av släpvagnar och trailers för personbilar och skåpbilar (inkl tillbehör) samt efterservice med syfte att tillhandahålla släpvagnarnas användare helhetslösningar med hög kvalitet.

Kvalitet

Våra designers' erfarenhet inom ingenjörsarbete, 3D CAD-teknologin och kontinuerlig provning av produkterna försäkrar den höga kvaliteten av varje enskilt släp.

Automatiserade tillverkningsprocesser, moderna arbetsbord och komponenter med hög kvalitet är de viktiga förutsättningar som ger den långa livslängden hos Respos släpvagnar.

Samtliga släp överensstämmer med kraven enligt EU-direktiv, komponenterna har testats i EU-laboratorier och släpen har certifikat om typgodkännande.

Produkturval och produktutveckling

Respos produkturval inkluderar ett stort antal olika flakvagnar, skåpvagnar, plattformsläp samt trailers för transport av båtar, vattenskotrar, mindre HT-båtar, hästar, hundar, snöskotrar, snöslungor, bilar osv.

Utöver standardvagnar och -trailers erbjuder vi även flexibla speciallösningar alltefter kundernas behov.

Ständig produktutveckling och förbättring av befintliga modeller har alltid varit vårt mål. Vi samarbetar med forskare vid Tartu universitet och Tallinns tekniska universitet för att utarbeta nya och hållbara lösningar som motsvarar Dina behov.

Tillbehör, reservdelar, underhåll och reparation

Med hänsyn till användarnas olika behov erbjuder vi ett stort urval av tillbehör - från verktygslådor, extralämmar, stödben och stödhjul till eldrivna vinscher, kapell och kåpor.

Respo är känd för släpvagnar med lång livslängd, även våra reservdelar och tillbehör är hållbara och med hög kvalitet.

Vi erbjuder även tjänster såsom efterservice och reparation av släp.

Dragkrokar

Vid behov tillhandahåller vi dragkrokar (inkl installation) till förmånliga priser. AS Respo Haagised är den auktoriserade importören av produkter av Bosal-Autoflex Kft. i Estland. Dessutom beställer vi dragkrokar även från andra tillverkare i hela Europa, så kan vi tillhandahålla ett ständigt utbud av dragkrokar för praktiskt taget alla bilmärken.

Marknader

År 2011 var Respos marknadsandel i Estland 39% (enligt fordonsregistret av Estlands vägverk).

I Finland tillhör vi för närvarande de tre största aktörerna avseende totalantalet släpvagnar. Sedan flera år är vi den stabila marknadsledaren för bromsade släpvagnar.

Dessutom säljer vi släp till Norge, Sverige, Lettland, Litauen, Ryssland, Ukraina och Australien.

Det mest exotiska stället varifrån vi har fått en order är ön Mauritius i Indiska oceanen!

respo maja ja plats.jpg