Om oss Tillverkning

Tillverkning

Tack vare den långvariga erfarenheten inom släpvagnstillverkning och den bra produktionsbasen har AS Respo Haagised kunnat sätta fokus på ökad effektivitet och kvalitet av plåtbearbetningen som utgör grundvalen för modern släpvagnstillverkning.

År 2009 startade vi den högteknologiska digitalt programmerade plåtbearbetningslinjen PivaPunch med automatisk matarenhet för stålplåt i rulle samt en staplingsenhet för detaljer.

Maskinen inklusive programvara kostade 7,2 miljoner estniska kronor varav 2,87 miljoner utgjordes av stöd från stiftelsen Enterprise Estonia.

Maskinen ger betydligt bredare möjligheter för produktutveckling vad gäller bearbetning av plåt, vilket möjliggör nya lösningar för släpvagnars bruksändamål, konstruktion och funktioner.

Den automatiska arbetscykeln börjar med upprullning och utslätning av plåt och slutar med staplande av monteringsfärdiga detaljer.

Maskinens arbetstempo, effektivitet och flexibilitet möjliggör oss att fokusera på tillverkning „just-in-time“ (dvs alltefter aktuell efterfrågan) vid sidan av serietillverkningen.

Laser_Panoraam.jpg
Laser Amada

Under 2016 implementerades Laser Amada (LC 3015 F1 NT 4kW) för att modernisera samt optimera konstruktionen och tillverkning av våra produkter. Lasern var konstruerad för skärning med hög hastighet, precision och kvalitet. Den nya utrustningen innehåller också ett automatiserat torn och staplings-anordning som möjliggör hantering av råmaterial och bearbetade detaljer utan att behöva pausa tillverkningsprocessen. Detta gör det möjligt för lasern att producera dygnet runt. 


CNC_1.jpg
CNC FlexiCAM XL 2590

År 2016 genomförde vi FlexiCAM XL 2590, som ger oss möjlighet att enkelt skära såkallade sandwich-paneler med hög hastighet och precision.


 

haagiste tootmine1.jpg
Piva Punch

 

Amada
Amada Europe 258

 

Haagiste detailide painutus
Amada

 

haagise detailide loikus.jpg
Amada

 

Safan

Safan